Can't install twrp on galaxy tab S2

Hi there,

I bought a galaxy tab S2 (SM-T810) because I saw a /e/ rom was available, but I can’t install it :frowning:

Side note : I did not configure any account on it.

I followed this guide, to no avail !
First : I can’t find the “oem unlock” option mentioned, even though I’ve updated android to the latest possible version (7.0). Is this step mandatory ?

Second : I nonetheless carried through the rest of the guide : booted into download mode, used

 heimdall print-pit

that did reboot the device as expected.
Rebooted again into download mode,

heimdall flash --RECOVERY twrp-3.5.2_9-0-gts210vewifi.img --no-reboot

seems to work (the blue transfer bar appears), but I can’t shut down the device using the power button.
I have to use home+volume down+power. As soon as the screen turns black I switch to home+volume up+power to boot into recovery.
But I’m stuck on the splash screen “Samsung galaxy tab S2 powered by android”, with no access to twrp.

Is this because I can’t find the oem unlock ? If so, is there anything I can do about it ?

Thanks in advance for your help !

Antoine

Regain your privacy! Adopt /e/ the unGoogled mobile OS and online servicesphone

Samsung Galaxy Tab S2 9.7 Value Edition Wi-Fi (2016)
“gts210vewifi”
Models Supported Official :
SM-T813
Other models are not supported
Info about Samsung Galaxy Tab S2 9.7 Wi-Fi (2016) - gts210vewifi

Download TWRP for gts210vewifi

/e/ image ROM download
( actually e-0.18-p-20210815130098-dev-gts210vewifi )
( with update notifications and user-friendly update apply )

.

Samsung Galaxy Tab S2 9.7 Wi-Fi (2015)
“gts210wifi”
Models Supported Unofficial :
SM-T810
Other models are not supported
Info about gts210wifi | LineageOS Wiki

Download TWRP for gts210wifi

/e/ image ROM download
( actually e-0.9-n-20200717-UNOFFICIAL-gts210wifi )
( without update promises )
.

.

You will find some builds there matching for your device
[UNOFFICIAL BUILD] Samsung Galaxy Tab S2 9.7 (Wi-Fi) (gts210wifi)

1 Like

Damn it !!! (the seller advertised it as a 2016, not 2015 model, that’s why I didn’t pay attention …)

Thanks for the quick reply … I’ll try to install a linageos rom then …:frowning:

There is an /e/ build, test it !
and if there are users asking for,
an update or an upgrade may come…

Thanks again for the quick reply and the links !!
I missed the build, I’m gonna try it then.

Merci beaucoup en tout cas cher compatriote :slight_smile:

Just to keep you posted : i eventually chose to send back the SM-T810 to get a T813.
The installation went smoothly, and I’m presently using it with /e/ running.

Thanks anyway for your help,

Antoine